16:00

Referat: IFK Tumba HK - IF Hallby HK

Härliga Hallby Handboll

Härligt med seger!
Herrarna tog två viktiga poäng i bortamatchen mot IFK Tumba, matchen slutade 26-36.
Matchen var jämn de första tio minuterna därefter kopplade vi greppet och känslan på läktaren var att vi skulle dra ifrån och stänga matchen. Men med ett slarvigt försvarspel som stundtals saknade struktur och några utvisningar kom IFK Tumba tillbaka. Efter 27 minuter var ställningen 13-15 och vi tilldömdes en straff som Olle Ek gjorde mål på, anfallet efter skickade Charles Hugosson in halvtidsresultatet 13-17. I denna match sekvens fick Tumba en utvisning på nummer 9 Rasmus Johansson.

I andra halvlek utökande vi avståndet och segern var aldrig hotad trots att vi slarvade och missade öppet mål flera gånger då Tumba plockade ut målvakten och spelade med en extra utespelare vid utvisningar.

Pris till bästa spelare i Hallby gick till Jesper Järlfors.

Målskyttar: Olle Ek 8, Charles Hugosson 8, Nikola Djordjevic 7, Jesper Järlfors 5, Robin Svensson 4, Fredrik Wendel 3, Adam Jöhnsson 1.

NU gäller det att ladda för match mot Skånela på onsdag den 1-nov kl 19:00 i Arenan, VÄLKOMNA